През миналата седмица отборът беше изваден от Шампионската лига за следващите два сезона

„Обвиненията срещу „Манчестър Сити" не са верни и са политически мотивирани”. Това заяви изпълнителният директор на „Гражданите" Феран Сориано, съобщава БГНЕС. През миналата седмица УЕФА наказа английския шампион за две години извън евротурнирите и глоба от 30 млн. евро за нарушения в правилата за финансовия феърплей. Сити ще обжалва решението на Арбитражната камара на УЕФА в Спортния арбитражен съд (CAS).

„Манчестър сити” две години извън Шампионската лига

„Най-важното, което искам да кажа е, че твърденията просто не са истина. Ние предоставихме доказателствата, но в крайна сметка този разследващ състав разчиташе, извън контекста, повече на откраднати имейли, отколкото на всички останали доказателства, които предоставихме за действително случилото се. Мисля, че е нормално да се чувстваме така, както се чувстваме. В крайна сметка, въз основа на нашия опит и нашето възприятие, изглежда това е по-малко за справедливостта и повече политика“, каза испанецът.

Изхвърлиха "Манчестър Сити" за две години от Шампионската лига

Той отрече „Манчестър Сити” неправилно да са декларирали приходите си от спонсорски договори. „Собственикът не е вложил пари в този клуб, които не са декларирани правилно. Ние сме устойчив футболен клуб, печелим, нямаме дълг, сметките ни бяха проверени многократно, от одитори, от регулатори, от инвеститори и това е напълно ясно. Търсим колкото се може по-бързо и справедливо решение. Най-добрата ми надежда е, че това ще приключи преди началото на лятото", допълни Сориано.