Италианският гранд пристигна на летище София

Tрескава подготовка преди мача между „Лудогорец” и „Интер”. Български фенове посрещнаха италианския футболен гранд на летище София. Трикратният победител в Шампионската лига пристигна у нас за срещата си с българския шампион. Двубоят от елиминациите на турнира „Лига Европа” е утре вечер, а в Разград от дни вече няма места в хотелите.

"Лудогорец" с разгромен успех над "Кайрат" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Старши треньорът на „Интер” Антонио Конте даде задължителната си пресконференция преди двубоя. „Срещаме отбор, който играе редовно в Европа. „Лудогорец” обича нападателния футбол и е на първо място в своето първенство с разлика пред останалите. Трябва да изиграем този двубой напълно отговорно, защото срещу нас имаме добре организиран отбор с добри изпълнители. Загубата от „Лацио” ни изненада неприятно, но трябва да я забравим възможно най-бързо и да покажем това с играта си на терена. Все пак, срещу себе си имахме отбора на „Лацио”, който е на върха на вдъхновението”, каза той.

Кирил Домусчиев: Върба е доказан треньор, дано играем като равен с равен с "Интер"

Според треньора на „Лудогорец” Павел Върба тимът може би се доближава до най-добрата си форма след проведената подготовка в Турция и победата с 6:0 на старта на пролетния полусезон. Той подчерта, че не трябва да бъде позволявано на „Интер” изцяло да влезе в ролята си на фаворит.

 

 

„Чака ни тежък мач, но „Лудогорец” е играл много такива двубои в Европа. Сега е поредният такъв. Ще искам да играем добре, да играем футбол срещу такъв гранд и да стане хубав мач”, коментира още Върба.

„Нямаме търпение да дойде денят и часът на мача. Всеки уважаващ себе си футболист, особено от отбор като нашия и футболисти, като тези в нашите съблекални, чакат тези мачове. Какво по-хубаво от това в Разград за поредна година да дойде световен гранд – един от най-добрите отбори в Европа”, каза Светослав Дяков, футболист на „Лудогорец".

Първата система VAR в България бе монтирана на "Хювефарма Арена"

Двубоят ще бъде исторически за българския футбол, защото за първи път ще бъде използвана системата VAR. Всички тестове с нея вече са направени,