Димитров отрази два мачбола и се класира за 1/4-финалите в Акапулко

Григор Димитров продължава участието си в Акапулко след успех над Адриан Манарино. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Българинът, поставен под номер 7 в схемата и шампион на турнира от 2014 година, победи в първия кръг Дамир Джумхур с 6:3, 6:3.

Григор спечели убедително първото си подаване за разлика от Манарино, който имаше доста проблеми при своето и губеше с 15:40, но успя да спаси и двете точки за пробив и да изравни резултата.

Григор Димитров започна с победа на двойки в Акапулко (ВИДЕО)

След това двамата тенисисти печелеха лесно своите подавания до 3:2 за Димитров. В шестия гейм французинът отново показа колебания на свой сервис и макар да спаси две точки за пробив, в крайна сметка с двойна грешка той подари гейма на Димитров, който поведе с 4:2.

Вместо да затвърди пробива обаче, Димитров типично за себе си като че ли се отпусна в следващия гейм и даде инициативата на своя съперник, който стигна до две точки за пробив при 15:40. Те бяха спасени от българина, но след това при третата си възможност Манарино не сгреши и се върна в мача за 4:3.

Последва нова размяна на геймове, като всеки печелеше уверено подаването си до 6:6 и се наложи да се играе тайбрек. В него французинът започна по-добре и поведе с две точки в началото. Григор обаче не се предаде и се стигна до размяна на мини-пробиви, като българинът спаси и два сетбола. Една двойна грешка даде сетбол в полза на Димитров при 8:7 в негова полза, но след това французинът игра агресивно на ретур и успя да направи два поредни мини-пробива и отново да излезе напред в резултата с 9:8, а накрая с отличен първи сервис не остави шанс на Григор и спечли тайбрека и сета с 10:8.

Гришо и Шарапова се отдадоха на шеги и закачки в Австралия (ВИДЕО)

Във втората част Григор бе почти безупречен. Той направи два пробива, а бе достатъчно стабилен и при своите подавания, като така набързо си осигури комфортна преднина от 5:1 в своя полза. Виждайки, че губи шансове да измъкне сета Манарино заигра освободено и успя да спечели следващото си подаване, за да направи загубата си по-почетна, но след това Григор довърши задачата си и израви сетовете с 6:2 в своя полза.

Спад в играта на Григор и по-спокойна игра на Манарино върнаха французина в мача. Световният №42 върна единия пробив и стана по-стабилен в подаванията си, намалявайки преднината на Димитров на 4-3. В осмия гейм грешките на шампиона от 2014 година станаха прекалено много и той загуби ново подаване – 4-4.

При 4-5 водещият ни тенисист вече бе в тотално различна ситуация и сервираше за оставане. Изостана 15-40, но спаси и двата мачбола, намирайки най-добрия си сервис – 5-5. Стигна се до тайбрек, в който първата ни ракета се наложи със 7-6(2).

Григор Димитров ще излезе срещу Стан Вавринка тази нощ около 4:00 часа българско време в двубой от 1/4 финалите на турнира в мексиканския курорт Акапулко.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕРА: Мария Шарапова сложи край на кариерата си (ВИДЕО+СНИМКИ)