Случаите на заболели са се увеличили с 30%

Председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски предложи въвеждането на най-крутите мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Още 4 случая на COVID-19 у нас (ВИДЕО)

"В нашата страна са регистрирани 41 случая с коронавирус до момента. За един ден увеличихме броя на заболяванията си с 30%. Цяла Европа налага безпрецедентни мерки. В Германия заболелите се увеличиха с 50%.  Въпросът е за физическото население на Европа и света, в една особена и беззащитна част от него, каквито са възрастните. Слава Богу, децата ни са пощадени', заяви той. 

"Наложените мерки като че ли не дават задоволителен резултатДнес на централни места в София животът продължаваше без никакви смущения. Това е добре, че нацията ни има кураж, но не бива да бъдем лекомислени. Задава се една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история. Трябва да сме изключително отговори към нас, към нашите близки, колеги", добави Мурафчийски.

Затварят големи магазини при струпване на касите

 

"Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които са ни отгледали, които са ни дали живота. Тези, които се гордеят с нашите успехи. Не бива да ги разочароваме с нашето безхаберие", каза Мутафчийски.

Националният оперативен щаб предлага да работят само хранителните магазини, аптеките, бензиностанциите, банките, застрахователите и държавните институции.

Борисов: На тел. 112 може да се задават въпроси за мерките за борба с коронавируса

"Седя с цялата си отговорност пред вас и ще предложа на Министерски съвет да се приложат най-крутите мерки. Не бива, естествено, да се посяга към това, без което не можем. Това са аптеките, хранителните магазини. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще значи, че нищо не сте разбрали", заяви още той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК