Злоупотребяват ли търговци по време на извънредното положение?

Прокуратурата, полицията, данъчните и инспектори на КЗП в цялата страна започнаха масови проверки в аптечната мрежа, за да установят има ли укрити лекарства и предпазни средства и продават ли се най-важните препарати и консумативи на изкуствено завишени цени. Тази сутрин икономическа полиция и данъчни изненадаха много от аптеките в Бургас.

Гешев: Започват масирани проверки за спекула с основни храни и лекарства (ВИДЕО)

За спекула с цените в аптечната мрежа се заговори още в края на миналата седмица и държавата веднага реагира. В Бургас вече имат и първите резултати.

„Само за два дни, по разпореждане на главния прокурор, бяха проверени 55 обекта. Обект на инспекцията беше начинът на формиране на цените на лекарствата и лекарствените продукти. Цели се всеобхватност на различните данни за нарушения. До края на месеца ще имаме конкретни резултати. Към настоящия момент са издадени протоколи”, коментира говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

МВР: Измамници може да се възползват от страха на хората от коронавируса

По думите й има и текат и други проверки. Тя призова гражданите да подават сигнали за нарушения на телефон 112 и електронните страници на прокуратурите.

Репортер: Цеца Алексова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП