Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително.

Заповедта е във връзка с обявеното на 13 март извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб. В сила остава забраната за работа на големи търговски обекти. В моловете ще се правят изключения само за аптеките, хранителните магазини, банковите и застрахователни офиси.

243 са заразените с коронавирус в България

Всички останали магазини, извън големите търговски центрове, могат да работят, но само при строги мерки за дезинфекция. Кафенета, барове и дискотеки - също остават затворени. Ресторантите могат да обслужват клиентите единствено чрез доставки и отново при спазване на строга хигиена.

В продължение на още  две седмици ще бъде забранено и посещението на паркове, градинки, както и на спортни площадки и съоръжения на открито и закрито. Изключение се прави за собствениците на кучета.

До 12 април остава в сила и друго разпореждане. Хората до 60-годишна възраст нямат право да влизат в магазините сутрин между 08:30 и 10:30 часа.

Вълчев: Дистанционното обучение на учениците вероятно ще продължи поне до 13 април

Кои обекти ще работят и кои не при извънредните мерки срещу коронавируса?

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП