Пикът на пандемията в страната още не е достигнат

Италия регистрира рекордните 969 смъртни случая от коронавируса за 24 часа, предаде БТА, позовавайки се на съобщение на италианската Служба за гражданска защита.

Според службата общият брой на заразените с коронавируса е достигнал 86 498, като случаите на заразяване, регистрирани през последното денонощие, са 4401.

Италиански лекар: Турция да се готви за епидемия като тази в Италия

Броят на оздравелите се е увеличил с шест процента до 10 950 души, а пациентите в тежко състояние - с 3,2 процента до 3732.
 
"Пикът на случаите на заразяване с коронавирус в Италия предстои", заяви днес ръководителят на италианския национален здравен институт Силвио Брусаферо.
 
Снимка: EPA/БГНЕС
 
Италианските власти предупредиха, че ще се наложи срокът на карантината, наложена заради коронавируса, да бъде удължен и след 3 април. Брусаферо изтъкна, че пикът на пандемията още не е достигнат.
 
 
Италия беше първата западна държава, в която бяха въведени ограничения на движението. Всички неналожителни дейности бяха забранени до 3 април. Председателят на правителствения съвет по здравните въпроси Франко Локатели заяви пред журналисти, че срокът на мерките ще трябва да бъде удължен. Подчертавайки силно заразната природа на вируса, италианската национална федерация на лекарите, хирурзите и ортодонтите заяви днес, че до този момент са починали 46 техни колеги, много от които са практикували в градове в Северна Италия.
 
Снимка: EPA/БГНЕС
 
В публикувано днес отворено писмо над 300 лекари и учени призовават правителството да им позволи да използват собствените си лаборатории за разширяване на дейността по извършване на тестове и установяване на леките и асимптоматични случаи на заразяване с коронавируса, които сега остават нерегистрирани. Към настоящия момент тестове правят само няколко специализирани лаборатории, което означава, че истинският брой на заразените не е известен, изтъква федерацията.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО