Пакетът включва мерки, които са групирани общо в 7 пункта

Сериозно се увеличават заразените с коронавируса в Турция. Починалите са 92-ма, а потвърдените случаи вече са 5 700. Почти половината са били установени в петък.

Изтеглят тировете по границата с Турция на новия буферен паркинг

Това накара властите да въведат сериозни ограничения срещу разпространението на епидемията. В обръщение президентът Ердоган за пореден път  призова хората да се поставят доброволно в изолация и да не излизат от домовете си, освен за основни нужди и при спешни случаи.

Той  огласи пакет от нови, допълнителни мерки за борба срещу разпространението на новия коронавирус в Турция.

Нашествие от котки по празните улици на Истанбул (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пакетът включва мерки, които са групирани общо в 7 пункта. Междуградските превози ще се осъществяват само с разрешение на съответното валийство. В частния сектор ще се прилага гъвкава система на трудова заетост, с минимум персонал, както е в обществения сектор. В обществения транспорт ще се съблюдава дистанция между седящите. Забраняват се през уикендите разходките, както и тичането, карането на колела и всякакви спортни дейности в парковете, край морския бряг, риболова, пикник на открити места, както и събирането на групи в парковете през останалите дни на седмицата. Уволняването или пускането в отпуск на войниците ще става след като са преминали през 14-дневна карантина. Отменят се всички полети зад граница. Валийствата ще бъдат отговорни за спазването на мерките, а там, където се налага, ще бъдат прилагани допълнителни мерки.

Държавният глава посочи, че тези мерки са били предприети по препоръка на специализирания Научен съвет, който заседава вчера.

Ердоган под натиск за обявяване на общонационална карантина

"Ако тези мерки не се спазват доброволно, ще предприемем допълнителни. Трябва всички да спазваме предписанията. Вижте какво стана в САЩ. Нека не се поддаваме на паника или на успокоение. Нека да се вслушаме в съветите на специалистите, на хората на науката", каза още Ердоган.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП