Бариерите вече са вдигнати, а работният процес се очаква да се възстанови в сряда

Карантината над Банско беше отменена тази вечер. Огражденията, които в последните 14 дни пазеха хората да не напускат града, вече са вдигнати.

Още преди 19:00 часа се оформиха колони от автомобили, чакащи да влязат в Банско. В тях пътуваха хора, които бяха нетърпеливи да се срещнат с близките си. От курорта пък започнаха да излизат блокираните.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Местните хора пък чакаха вдигането на карантината с едно наум, защото всички настояват контролът да продължи да бъде стриктен, за да не се допусне заразата да влезе в града.

„Не може градът да бъде поставен под карантина и в един момент свободно придвижване  на хора навън и в града да бъде разрешено, трябва да има такъв период на плавно преминаване към нормален ритъм на живот”, смята кметът Иван Кадев.

ЖИВОТ ПОД КАРАНТИНА: Добрите и лошите примери (ВИДЕО)

 

Работният процес се очаква да се възобнови утре, но никой не знае какви ще са щетите върху бизнеса. Ясно е само, че производството силно изостава от график.

А хотелиерите се надяват на данъчна ваканция и отлагане на кредитните вноски, за да оцелеят, да не правят съкращения и да продължат да функционират и след като кризата отмине

От Банско тази вечер и утре се очаква да си тръгнат останалите групи туристи, най-вече от Русия, както и сезонните работници, които карантината завари в курорта.  

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП