Конте призова италианците да спазват ограниченията по време на великденските празници

Премиерът на Италия Джузепе Конте удължи  мерките за всеобща изолация в страната до най-малко 13 април, предаде БТА. "Все още не сме достигнали условията, които да ни позволят да вдигнем мерките. Току-що подписах постановление, с което удължавам настоящия режим на ограничения до 13 април", каза Конте. Мерките трябваше да приключат на 3 април.

Конте призова италианците да спазват ограниченията и по време на великденските празници. Той каза, че засега не може да прогнозира какво ще се случи на 14 април.

Конте: ЕС рискува да изгуби основанието за съществуването си

Следващата фаза ще бъде началото на вдигане на изолацията, което ще започне едва, когато експертите кажат, че това е възможно, допълни Конте. Той каза, че фаза номер две ще бъде съжителството с вируса и прогресивно вдигане на ограниченията, без да уточни кои. Фаза три ще бъде излизане от кризата и подновяване на нормалния живот.

 

Видео: Ruptly

Салвини: Първо да победим COVID-19, после ако трябва – довиждане на ЕС

Началото и краят на всяка фаза ще бъдат решени след консултации с Научния и техническия комитет, които подпомагат правителството от началото на кризата.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП