Експерт препоръчва как да избегнем натрупването на телесно тегло

Британски медик от Оксфордския университет препоръчва да заменим продуктите с по-ниско калорични и да обръщаме повече внимание на сигналите на тялото, за да избегнем натрупването на излишни килограми по време на изолация, съобщава в. "Сън", цитиран от БТА.

Затлъстяването e допълнителен рисков фактор за коронавируса

Мюър Грей смята, че за намаляване на калорийния прием ще допринесат заменянето на плодовия сок с вода, консумацията на сурови зеленчуци, вместо чипс, и по-малките порции.

С какво да се храним, за да повишим имунитета си?

Експертът препоръчва също преди всяка консумация на храна да си отговорим на въпроса дали наистина сме гладни. За да не мислим за хранене, той съветва да се заемем с дейност, свързана с участието и на мозъка, и на ръцете, например с решаване на кръстословици и с настолни игри.

Експерт: Не мийте плодовете и зеленчуците със сапун, това е по-опасно

Освен това Грей призовава да се обръща внимание на сигнали, изпратени от организма. По думите му, онова, което се възприема като умора или усещане за глад, в редица случаи говори за недостиг на вода в организма. Затова специалистът препоръчва да се поддържа водният баланс и да се консумират храни, съдържащи достатъчно фибри и протеини.