Пред бюрата на труда се образуваха огромни опашки

В САЩ - държавата с най-много случаи на коронавирус, десетки хиляди се излагат на заразата, защото нямат друг избор. Пред бюрата по труда се образуваха огромни опашки. Това най-често са хора, уволнени заради спирането на бизнеса в условията на карантина. Те знаят, че са изложени на риск от зараза, но нямат средства и се редят за социални помощи или съдействие за намиране на нова работа. Повече от 10 милиона души са подали молба за помощ за безработни само в последните две седмици. Броят им е значително по-висок, отколкото предвиждаха плановете на федералното правителство.

Работодателите искат промени в Закона за извънредното положение

 „На 27 април ме уволниха. Започнах процеса по деклариране на безработица по интернет, но аз съм на 62 години и не разбирам много от компютри. Страх ме беше, че ще го объркам и затова съм на опашката тук. Уж имах номер, но когато го потърсиха, се оказа невалиден. Игубил се е в системата по някакъв начин", каза Реджина Уийвър, уволнена от фабрика за лампи.

ЕК с план за солидарност на стойност 100 милиарда евро

900 000 испанци загубиха работата си заради епидемията

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП