В студиото на „Плюс-минус” темата коментира д-р Васил Каракостов

Има ли опасност за здравето на онкоболните по време на извънредно положение? Темата, в студиото на „Плюс-минус. Коментарът след новините”, коментира началникът на Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Св.Иван Рилски” д-р Васил Каракостов.

„Никъде не са спрени оперативните интервенции за пациенти, които са с онкологични заболявания. В центровете, където се лекуват онкоболни, няма отделения, които да са ангажирани с интензивното или болничното лечение на пациенти с коронавирус. Здравните власти са се съобразили с това, че онкологично болните имат правото да получат адекватна помощ навреме, за да не стане впоследствие безсмислена", посочи д-р Каракостов.

32 медици с COVID-19 у нас, заразените са общо 581 (ВИДЕО)

„Ние се намираме в извънредна ситуация, която никой не е очаквал. Тя е като един неприятен сюрприз и гост, с който целият свят все още не може успешно да се бори. В рамките в това, което се случва в нашата страна, аз приемам позитивно мярката пациентите да бъдат ограничени откъм социални контакти, както и комуникацията им с общопрактикуващите лекари”, посочи още началникът на Клиниката по кардиология.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП