Това се посочва в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

От полунощ се забранява влизането и излизането от с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, на всички лица, пребиваващи на територията на населеното място. Това се посочва в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По-рано днес стана ясно, че пациент с коронавирус, е избягал тази сутрин от болницата в Стара Загора. Мъжът се е прибрал с такси до родното си село Паничерево. Това потвърди пред NOVA кметът на селото Атанас Граматиков.

Пациент, изследван за COVID-19, избяга от болницата в Стара Загора

В заповедта на Кирил Ананиев се посочва, че хората с постоянен или настоящ адрес в с. Паничерево, които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 ч. утре - 15 април.

Жителите на селото няма да могат да напускат домовете си, освен за снабдяване с хранителни и лекарствени продукти, услуги на банки или при необходимост от медицинска помощ. Карантината ще продължи 14 дни.

Изключение от забраната за влизане и излизане от селото се допуска само за служители на регионалните здравни инспекции, служители на органите на МВР и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ или други лечебни заведения, фармацевти и помощник-фармацевти.

713 са заразените с COVID-19 у нас, 27 от тях са деца и тийнейджъри

Нуждаещите се от медицинска помощ ще трябва да се свързват по телефона с общопрактикуващия си лекар, или ако нямат такъв - с Регионалната здравна инспекция в Стара Загора, откъдето ще получат указания според случая.

Дейност на територията на с. Паничерево ще могат да осъществяват само лечебните заведения и магазините за хранителни стоки при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Влизането и излизането на автомобили, обслужващи жизненоважни дейности като водоснабдяване, електроснабдяване, снабдяване на хранителните магазини, лечебните заведения, както и оператори на електронна съобщителна мрежа, се допуска само през специално създадените пропускателни пунктове и след разрешение от органите на държавния здравен контрол и областната дирекция на МВР.

Мерките по заповедта ще са в сила до изричната им отмяна или промяна.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП