Съвети и препоръки даде Станислав Чакъров

"Тренирането вкъщи и мотивацията са сериозен проблем не само за хората, които тепърва започват да тренират, но и сериозни спортисти срещат трудност. Смята, че това е голям проблем, защото хората, които не спортуват, също могат да влязат в рисковата група", заяви Станислав Чакъров, съосновател на най-голямата платформа за споделяне на научна информация, свързана с тренировки и правилно хранене, в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

Професионални спортисти пренесоха фитнеса вкъщи

Той обясни, че това, което го мотивира да тренира, е, че по този начин подсилва и заздравява имунната си система. Според него, в рискова група са и тези хора, които имат високо кръвно налягане, което пък се дължи на повишени телесни мазнини.

СПОРТЪТ VS. ВИРУСЪТ: Защо атлети организиран онлайн олимпиада от вкъщи?

"Има доста системи и методи, чрез които да натоварим тялото си в домашни условия. Много е лесно да се тренира с ластици. В днешно време е малко трудно човек да се сдобие с тях, тъй като вече са на изчерпване, а и цените са сериозно повишени", разказа Чакъров. Той е забелязал и ръст на хората, които са започнали да тренират вкъщи по време на извънредното положение.

Фитнес инструктор: Индустрията напредна много в последните години

"В момента има смисъл да тренираме в домашни условия. Причините са страшно много. Ако спрем за месец-два, ще загубим това, до което сме достигнали. Сега в домашни условия можем да поддържаме постигнатото и когато всичко свърши, да започнем във фитнеса оттам, откъдето сме спрели", съветва Чакъров.

Психиката ни може да пострада, ако прекаляваме с тренировките по време на изолация

Относно храненето, той препоръчва да поддържаме баланса с тренировки и да намалим приема на храни, тъй като движението ни е по-малко. Чакъров също така посъветва и да си създадем ритуал преди всяка тренировка, който да изпълняваме стриктно всеки ден.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.