Тедрос Гебрейесус сравни заразата със страховитата пандемия от 1918 година

„Най-лошото от коронавируса все още не е дошло". Това заяви генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус.

Австралия изисква разследване на пандемията в Китай

Според него много хора по света все още не проумяват епидемията. Гебрейесус сравни заразата  със страховитата пандемия от 1918 година. Той призова да не се гледа на болните или починалите като на цифри. „Това не е статистика, а хора, чийто живот е най-ценното“, казва специалистът.

Европа отчете мрачен рекорд на заразените с COVID-19

„Хората ми казват: „Този въпрос е политически, не го коментирай. Ти ръководиш техническа организация“. Но аз отговарям, че всяко едно нещо, което помага на пандемията да се разпространява, ще бъде коментирано. В края на краищата, трябва да знаем какви са причините за всеки един процес и да се борим с тях. Политическите противоречия, противопоставянията между хората и политическите партии - всичко това разпалва епидемията. Това е истината“, коментира Тедрос Гебрейесус.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!