По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон спира финансирането на организацията

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че страната ще увеличи финансирането за Световната здравна организация, но държи да се разбере как е възникнал коронавирусът.

САЩ спира финансирането на СЗО

"Увеличаваме приноса си към СЗО за борба с тази пандемия. Предоставяме им десетки милиони долари годишно. В същото време наистина трябва да разберем как е станало, за да сме сигурни, че това никога повече няма да се повтори", заяви премиерът на Канада, отговаряйки на въпроси по време на брифинг.

Трюдо заяви, че властите на страната създават фонд за спешна помощ за населението от 350 милиона долара (246 милиона щатски долара), за да подкрепят финансово благотворителни и нестопански организации, действащи срещу разпространението на COVID-19.

СЗО: Трябва да помислим за нов начин на живот

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон спира финансирането на СЗО, която според него не е предоставила своевременно информация за коронавируса. Критиката на Тръмп към СЗО беше изказана на фона на тежката ситуация с пандемията в САЩ, които са на първо място в света както по броя на заболяванията, така и по броя на смъртните случаи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!