Темата коментира лидерът на партията Валери Симеонов

Валери Симеонов предлага план за справяне с икономическата криза. От партията му - НФСБ, излязоха с мерки за бизнеса. Какви са те и какво е предприето досега в помощ на икономиката обясни в ефира на „Здравей, България” лидерът на партията.

АИКБ и НФСБ: Опашките от безработни ще продължат да растат

НСФБ се обяви против мярката 60/40. „От самото начало ние изразихме нашата позиция, която изцяло съвпада с тази на работодателите в България. Тази мярка има по-скоро „медиен” ефект, отколкото реални и полезни резултати за бизнеса”, обясни Симеонов. И допълни, че мярката насърчава стоенето вкъщи и на хората, които са некоректни. "Няма бизнес, който да приеме такава мярка”, категоричен е Симеонов. 

Горанов: Впрягаме 4,5 млрд. лева ресурс за бизнес и самонаети

Всеки бизнес се състои от три основни елемента – работна ръка, инвестиции и пазари, посочи лидерът на НФСБ. Той смята, че държавата трябва да предлага пазари и, ако това се случи, бизнесът ще се оправи сам.

„Мерките, които ние предлагаме, са насочени точно към обезпечаването на пазари. Стагнацията и затварянето на търговски обекти, „смъртта” на туризма – всичко това лишава бизнеса от пазари”, поясни Симеонов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.