Стигнало се и до конфликт с нарушителите

Сигнал за грубо нарушение на забраната за събиране на хора в паркове и градинки. Група възрастни ежедневно лежат по пейките и употребяват алкохол около едно от най-популярните места в столицата – паметника на Патриарх Евтимий. На същото място сядат и майки с деца, и граждани, излезли навън, алармираха живеещи наоколо.

Актове за над 1 млн. лв. за разходки в парковете в София (ВИДЕО)

Стигнало се и до конфликт с нарушителите, които продължават да се събират, въпреки забраната.

Кристина Ганчева живее в непосредствена близост до паметника. Последните 2 седмици тя прекарва под задължителна 2-седмична карантина, защото се връща от чужбина. Разказва, че всеки ден група от 10-20 души се събира на пейката, за да употребява алкохол.

Тя се опитала да предупреди хората, че това е опасно и нередно в настоящата ситуация. Почиства и няколко пъти след тях. Казва, че това не би помогнало, защото те са на мястото постоянно.

„Предложих им дори да закупя препарат, с които да почистват след тях, но те отвърнаха с обиди и заплахи. Принудих се да извикам полиция. Те се отзоваха много бързо и дойдоха за 3-4 минути", казва Кристина.

От Столична община категорично уверяват, че на мястото ще има засилено полицейско присъствие и проверки ще бъдат извършвани няколко пъти на ден.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!