Коментира Мая Гешева, директор на Националната финансово-стопанска гимназия

Дистанционната форма на образование обхваща ефективно 90% от българските ученици, а преподавателите им са показали, че могат да са адаптивни. Това мнение изрази в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” директорът на Националната финансово-стопанска гимназия Мая Гешева.

Изпитите след 7 и 12 клас – през юни

Според нея трябва да се преценят възможностите и заплахите преди децата да бъдат върнати в клас, а провеждането на изпитите след 7 и 12 клас да се проведе при максимално безопасни условия както за учениците, така и за квесторите.

По думите й от Регионалното управление по образование в София проучват възможностите как може да се осигури дистанция между учениците, които ще се явят на изпити.

„Ангажимента на Министерството на образованието е до 10 май да анонсира ясно и категорично как ще бъде организирано завършването на зрелостниците и оценяването на учениците от 7 клас”, каза Гешева.

Тя обясни, че в момента се проучва докъде всяко училище е стигнало с учебното съдържание. Така до няколко дни зрелостниците трябва да разберат какво ще влиза в изпитите им.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.