„Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации“, каза още той

Премиерът Бойко Борисов изрази изумление от упреците на президента, че правителството си приписва заслугите на медиците за справянето с пандемията и за това, че по време на управлението на ГЕРБ са починали 600 000 сънародници.

Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

„Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години, може да произнесе такива думи. Ако си спомним през тези 3-4 месеца служебно правителство, когато той беше и президент и премиер, единственото с което ги запомнихме беше много скоросното желание да се похарчат за Грипените милиарди. Помним ги и с липсата на над 100 млн. в митниците в следствие на бума на контрабандата по време на това управление. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации“, заяви Борисов.

„В ден, в който с огромни усилия съумяваме стъпка по стъпка да връщаме живот,а въпреки страха на колегите. Еди Рама сега се обади и ме пита: „Кажи какво правите, за да павим същото“. С хиляди страхове се движим напред и засега не се налага да правим и дългове“, посочи още той.  И допълни: „Не вярвам, че можеш да кажеш, че по време на управлението на някой са умрели 600 000 души. Това е все едно една авиокомпания да рекламира колко по-малко нейните самолети падат от тези на други авиокомпании“.

Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни

„Четири години той е държавен глава. Това означава, че през неговото управление са умрели поне 200 000. Аз съм едва на третата позиция“, каза Борисов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.