Полицейското присъствие в село Ценово продължава да е засилено

Засиленото полицейско присъствие в русенското село Ценово остава. Все още не е открит извършителя на жестокото нападение над възрастна жена от селото. Преди една нощ тя беше изнасилена, пребита и ограбена. Ден след престъплението улиците в Ценово са пусти. Хората се страхуват да излизат от домовете си.

Жандармерия блокира русенско село заради изнасилвач

 

 

Според заместник-кмета на общината Ваня Игнатова до този момент в района е нямало подобни престъпление „На територията на общината, и в самото село, нямаме регистрирани такива тежки престъпления. Хората са стресирани и притеснени от този жесток акт“, коментира тя в ефира на „Здравей, България“.

Задържаха заподозрения за нападението над 90-годишния мъж от Ореховица

Пострадалата жена също е уплашена и стресирана, но не е в болница. Игнатова веднага е подала сигнал до заместник-началника на полицията в Бяла и последвала незабавна реакция. Отговорникът по сигурността в Община Ценово обясни, че засиленото полицейско присъствие в селото ще остане до окончателното разкриване на случая. В населените места в общината има изградено видеонаблюдение на входно-изходните артерии, централните кръстовища и на местата с опасност от пътни произшествия.

Репортер: Наталия Йорданова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.