Преди седмица огромен пожар унищожи фамилна къща в Бобошево

Преди седмица огромен пожар унищожи фамилна къща в Бобошево. Щетите са огромни, а хората разчитат на дарения, за да възстановят дома си.

„Все още не знаем откъде да тръгнем. Добре, че никой не живее в тази къща отсреща, ползваме на съседите гаража, за да изнесем това, което е останало и да го приютиме някъде на сушина”, разказа Славянка Граховска.

Три къщи горяха в Бобошево

Пожарът в Бобошево разделя едно семейство. А спомените се превръщат в тъмен дим.

„Свекърва ми и дъщеря ми живеят при роднини. Ние с мъжа ми спим в една стая долу, като на полеви условия. Всичко е открито, навсякъде вали. Най-важното е, че сме живи и здрави и си даваме кураж един на друг”, каза жената.  

Семейната къща е ремонтирана основно преди 5 години. След огнения ад вътре почти всичко е унищожено. Версия за причините за пожара още няма.

„Никой не очаква такова нещо да му се случи. За съжаление, българите често не застраховаме имуществото си, а напоследък се случват все повече и повече подобни инциденти”, сподели Славянка.

За възстановяването на къщата са необходими около 100 000 лева. В Бобошево всеки ден в разчистването на още тлеещите останки се включват различни хора, обединени от желанието да помогнат.

„Мислех, че няма много добри хора на този свят, но съм грешала, защото има страшно много такива”, каза дъщерята на Славянка - Бетина Граховска.

Семейството е открило дарителска сметка. В нея само за два дни са събрани 5000 лева.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи по следния начин:

UNICREDIT BULBANK

Титуляр: Бетина Ивайлова Граховска

IBAN:BG09UNCR70001524012789

BIC:UMCRBGSF

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си