Този ход дойде, след като Twitter зае безпрецедентна позиция, скривайки пост на Тръмп като платформата заяви, че той насърчава насилието

Snapchat в сряда спря да промотира постове на американския президент Доналд Тръмп, заявявайки, че подбуждат към "расово насилие", съобщи БГНЕС.

„В момента не промотираме съдържанието на президента в платформата „Discover”, заяви Snapchat в отговор на запитване на АФП, като се позовава на насочената към младите секция за препоръчано съдържание.

Тръмп подписа указ, ограничаващ правата на социалните мрежи

„Няма да подкрепим гласове, които подбуждат към расово насилие и несправедливост, като им предоставяме безплатна промоция в „Discover“, казаха още от платформата.

Този ход дойде, след като Twitter зае безпрецедентна позиция, скривайки пост на Тръмп като платформата заяви, че той насърчава насилието.

Решението беше взето през уикенда, по време на който изпълнителният директор на компанията-собственик Snap Еван Шпигел изпрати дълъг меморандум на служителите, в който осъди това, което той смята за расова несправедливост и насилие в САЩ.

"Всяка минута, в която мълчим в лицето на злото и неправдите, действаме в подкрепа на злините", пише Шпигел, докато компаниите реагираха на възмущение заради смъртта на афроамериканец при арест в Минесота.

Тръмп подписва заповед за социалните мрежи

Snapchat няма да популяризира акаунти в САЩ, които са свързани с хора, които подбуждат расово насилие към или извън платформата за съобщения, според Шпигел. Акаунтът на Тръмп остава в платформата, но той вече няма да бъде препоръчан за гледане, според Snapchat. „Ще разясним с нашите действия, че няма сива зона, що се отнася до расизма, насилието и несправедливостта - и няма да го насърчаваме, нито тези, които го подкрепят, на нашата платформа“, се казва още в съобщението.

Функцията Discover в Snapchat е платформа, в която базираната в Калифорния компания прави препоръки към потребителите.