Според лидера на НФСБ, когато засегнеш нечии интереси, те обвиняват в лобизъм

„Поведението на Васил Божков мога да го сравня с това на едно непораснало дете, невъзпитано хулиганче, което е набарало спрей с боя и пръска минувачите. Той блъфира през цялото време". Това заяви  в студиото на „Здравей, България" председателят на НФСБ Валери Симеонов.

„Обвиненията срещу мен в лобизъм няма как да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечии интереси, те обвиняват в лобизъм. Същото се случи, когато започнах своята лична битка срещу шума в „Слънчев бряг”. И тогава имаше обвинения, че се опитвам да затворя големите дискотеки по морето в интерес на някои други. Няма такова нещо. Същите бяха обвиненията, когато започнахме битката срещу Божков през 2018 г. Във втория етап, когато вече тя приключи успешно, бях обвиняван, че разчиствам пътя за други големи олигарси, които да вземат този бизнес. По същия начин имаше обвинения за всички битки, които някога съм водил. Няма никакъв лобизъм”, категоричен бе председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Игралната индустрия: Предлаганите текстове са лобистки

Причината за цялото внимание, което  се обръща на Божков, е трибуната, която получава от бТВ, убеден е Симеонов.

„Видяхте как фирмите на Божков в продължение на 5-6 години не са давали никакви отчети. В случая с хазарта, с Националната лотария, става въпрос за големи финансови интереси. В момента Божков е интересен, защото действията му се преекспонират от една друга телевизия”, каза още лидерът на НФСБ.

„Не мога да приема за сериозно поведението на човек с 18 обвинения. Как за този период не се опита да се защити? Нищо подобно, той говори всякакви други глупости”, заяви още Симеонов.

НФСБ предлага казината и игралните зали да са само в курортите и по границата

Според него интересът към Божков ще стигне до едно естествено стихване. „Божков досега не е извадил нито едно доказателство за обвиненията към фигури от властта, които хвърля през профила си във Facebook", отсече лидерът на НФСБ.

Попитан дали ще се присъедини към политическия проект на Цветан Цветанов, лидерът на НФСБ коментира, че все още не се знае дали бившият втори в ГЕРБ ще прави партия. „Първо не се знае ще прави ли партия, не се знае каква ще бъде тя, не е редно на база на лични отношения да се изграждат политически", смята Симеонов.

Валери Симеонов обвини общинската власт в Созопол за казуса със строежа на плажа Алепу. Според него регионалният строителен надзор е направил всичко възможно да спре строежа, въпреки че по документи всичко е изрядно.

„Местната власт е основният виновник за всички злоупотреби. Тя им е подарила терена. Още през 2005 година са направили договор.  След това са направили подробен устройствен план месеци преди да влезе в сила Закона за Черноморското крайбрежие. Реално тази стена функционира и си върши работата", каза още Симеонов.

Целия разговор вижте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.