Късно снощи е била установена нова положителна проба в града

Продължават тестовете на медиците в болницата в Нова Загора. Персоналът там е общо 118 души.

Затварят болницата в Нова Загора за дезинфекция заради положителни проби за COVID-19

В сряда лечебното заведение спря да приема пациенти за 24 часа заради лекар с положителна проба за COVID-19. В ефира на "Здравей, България" кметът на града Николай Грозев каза, че след среща с кризисния щаб, решението е болницата да остане затворена за дезинфекция за 48 часа.

Той съобщи и за нов случай на COVID-19 в града. Късно снощи положителна проба е дала и жителка на квартал "Район 6-ти". Днес тя ще бъде транспортирана в болницата в Сливен.

„След като Нова Загора се превърна в огнище на COVID-19, събрахме кризисния щаб и предприехме редица мерки. Затварянето на болницата за 48 часа до пълната й дезинфекция е началото. Искаме да не налагаме строги, кардинални мерки. Сега смятаме, че не е необходимо толкова строго да подхождаме, хората свикнаха с тези мерки, откликват на призивите, които отправяме към тях”, заяви той.

 

 

На всички медицински служители ще бъдат направени бързи тестове. Грозев допълва, че в града е затворена и градската градина, която е знакова и посещавана от много жители.

"Вниманието към другите два медицински центъра на територията на града е засилено. Носенето на маски в таксиметровите автомобили и другите видове обществен транспорт остава", добавя Грозев.

Заразените лекари в болницата в Нова Загора са ръководителите на вътрешното отделение и лабораторията. В болницата правят тестове на всички 118 медицински лица.

Директорът на болницата Д-р Станка Иванова заяви, че взимането на проби от персонала, като ще се започне от вътрешното отделение на лечебното заведение.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК