Актьорът последва примера на бившата си съпруга Дженифър Анистън

Брад Пит последва примера на бившата си съпруга Дженифър Анистън и дари 1 млн. долара на организацията „Цвят на промяната” (Color of Change), съобщиха „Дейли мейл” и БТА.

Анистън дари пари преди седмица, „дълбоко засегната” от смъртта на Джордж Флойд. Близък на актьора каза, че той „наистина помага на благотворителната организация заради Джен и иска да направи същото дарение като нея”. Миналата седмица той е бил на демонстрациите на движението „Животът на чернокожите има значение” в Лос Анджелис и много се е развълнувал. След това отишъл в дома на Анистън. 

Гневни протестиращи срещу расизма подпалиха ресторант в Атланта

Организацията „Цвят на промяната” работи за равенство за чернокожите пред закона в САЩ. Много знаменитости направиха дарения на организации, работещи за социална и расова справедливост. Анджелина Джоли дари 200 000 долара на Националната асоциация за съдействие на напредъка на чернокожите, певецът Уикенд даде 500 000 долара за различни каузи, а Дрейк - над 100 000 долара на фонд, изплащащ гаранциите на арестувани протестиращи от движението „Животът на чернокожите има значение”.