Според депутата те ще са еднакво подготвени

„Ако има безплатни детски градини, децата в 1 клас ще са еднакво подготвени, ще имат равен старт”. Това заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините”  Александър Сиди, депутат от ВМРО, „Обединени патриоти”.

Днес стана ясно, че ВМРО предлага да отпадне таксата за детските градини за всички приети към момента деца. Идеята е била обсъдена на Коалиционен съвет.

„Всички знаем, че е нужно децата от 4-годишна възраст да посещават детска градина. Тук обаче се получи поредната сегрегация. Държавата ще отпуска средства за безплатни детски градини за онези хора, които така или иначе получават социални помощи. Ако всички сме задължени да водим децата си на детска градина, защо някои са привилегировани да ползват услугата безплатно?”, поясни Сиди.

Протест пред Министерски съвет заради липсата на места в детските градини

Той коментира и казуса с доброволните отряди. „Не сме решили проблема, но няма да напускаме коалицията. Отношенията ни с ГЕРБ са шарени. В крайна сметка доброволните отряди бяха заложени в програмата за управление. На последния коалиционен съвет решихме, че ще внесем отново предложението”, каза още депутатът. 

Повече гледайте във видеото.

Отпускат 15 млн. лв. за училища и детски градини в София (ВИДЕО)