Радев призова прокуратурата да разсекрети целия разговор от телефона на Пламен Бобоков

Президентът и премиерът отново влязоха в спор. В разгара на скандала с осветлените от прокуратурата чатове и разследването за търговия с влияние двамата размениха задочни реплики - за политика и футбол.

Ден след като от прокуратурата показаха чатове между бизнесмена Пламен Бобоков и абонат, записан като Prezident Rumen Radev на тема нов посланик в Либерия, държавният глава призова за пълно публикуване на разговора.

Борисов: Аз не водя война – аз правя заводи, пътища, суперкомпютри (ВИДЕО)

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно, под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието там, където са тежките проблеми в управлението на държавата”, смята Радев.

Самият той отказа да съобщи какво е писал в отговор. В същото време и премиерът Бойко Борисов не отрече да си е писал с Бобоков, след като бизнесменът показа такива съобщения. 

„Сега, аз не съм момиче да си пазя SMS-ите. Явно някои, които се имат за мъже, са далече от мъжете. За да си ги пазиш години наред, за да можеш да ги покажеш. Обадил ми се е, дошъл е, ние сме водили много работни срещи, за да отида при стария президент на Узбекистан. Уговорих се да ме приеме премиерът там. Не виждам за какво е тази истерия”, контрира Борисов.  

Радев: Винаги когато мога, вземам със себе си голяма бизнес делегация

Покрай дипломацията и чатовете, прелетяха и нови стрели между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2.

„Не познавам президента на Либерия. Ако имах възможност, бих се срещнал с него. Освен това би била интересна среща. Това са двете единствени държави, които се управляват от централни нападатели. Единият на „Милан”, а другият на „Витоша” (Бистрица)", заяви Радев.

„Няма държавен глава, чиито съветници да не му дават листче, ако тяхна фирма има проблем в България. Единственото укоримо, е да обвиняваш другите и да казваш: „Аз съм девица”, а в същото време се оказва не само, че не си, а много по-лошо”, контрира Борисов.

Премиерът отново отрече да има война между институциите. „Аз не водя война. Аз правя заводи, правя пътища, правя суперкомпютри”, категоричен е министър-председателят.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.