Как се приспособява туризмът на родното Черноморие по време на пандемия, разказва Георги Георгиев

COVID-19 изправи пред невиждано предизвикателство редица отрасли и застраши много бизнеси от фалит.  Как се приспособява туризмът на родното Черноморие по време на пандемия и може ли лятото ни да бъде безопасно? Отговорите на тези въпроси ще търсят тази вечер в "Темата на NOVA" Георги Георгиев и операторът Димитър Василев.

Обиколката започва от север на юг – различни градски варианти за почивка, различни курорти. Едно е сигурно. Тази година лятото ще е по нови правила както за туристите, така и за собствениците на хотели и ресторанти. Дори нощният живот по курортите вече е различен.

Туризмът беше принуден да измисли начин за светкавично приспособяване в трудната ситуация, за да издържи на кризата и да предложи перфектната ваканция. Браншът обещава безопасност, строги мерки и категорична гаранция, че летовниците ще получат сигурна почивка. А собствениците на нощни заведения се надяват „спокойното“ да не бъде „новото“ море, за да спасят бизнесите си. Как ще премине лятото и колко време ще бъде необходимо, за да се изправи обратно на крака туризмът?

Целия материал гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.