Недоволните продължават да настояват за оставката на правителството и на главния прокурор

За поредна вечер пред сградата на президентството се събраха протестиращи. Исканията им са същите - оставка на правителството и на главния прокурор.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тази вечер мотото на протеста е "Ние сме вота за недоверие". Недоволните са вдигнали националния флаг, а движението по площад "Независимост" е блокирано. 

Полицейското присъствие в района е засилено. Напрежение за момента няма. 

„Протестите не са само срещу политическата конфигурация в парламента. Те са най-общо казано срещу олигархичния мафиотски модел, който доминира в публичната власт”, заяви един от протестиращите.

„Аз конкретно не съм доволен от управлението, от така наречената система. Те просто не си вършат работата”, коментира друг.

Снимка: Наталия Герджикова, NOVA

Снимка: Наталия Герджикова, NOVA

Малко след 21:00 ч. от "Триъгълника на властта" започна шествие, което премина през Съдебната палата, бул. "Витоша" и стигна до бул. "Патриарх Евтимий".  Повечето централни улици в столицата са блокирани. 

Снимка: Наталия Герджикова, NOVA

Протести имаше и в други български градове. Недоволните в Стара Загора се събраха пред сградата на областната администрация и символично опаковаха входа й с тоалетна хартия. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Недоволство имаше и във Варна, Добрич и Хасково. В Русе протестиращите отново се събраха пред сградата на Съдебната палата. Чуха се мнения, че неуспешният вот на недоверие е изплашил част от протестиращите.

Репортери: Стоян Нешев, Наталия Герджикова, Георги Манев

Протестиращи блокираха за кратко движението около парламента (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.