Коментар на Тома Биков от ГЕРБ и Димитър Данчев от БСП

„Страната няма нужда от нова политическа криза". Това заяви в студиото на „Здравей България” депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Димитър Данчев от БСП пък призова за предсрочен вот.

„Всеки има право да протестира. Не одобряваме обаче агресивните форми на протест. Смятаме, че тези протести имат основание и затова предлагам управляващите да се вслушат в гласа на протестиращите”, поясни Данчев.

„Ако исканията им за оставка на премиера и на главния прокурор се изпълнят, съм сигурен, че нещата ще се успокоят”, каза още той.

Без напрежение премина неделният антиправителствен протест

„Разбира се, че всеки има право да протестира. Освен тези, които протестират в София и онези, които замерят Министерския съвет с пъдпъдъчи яйца, в страната живеят хора, които са поставени на ръба на оцеляването. Именно за тях трябва да има икономически мерки”, посочи Това Биков от ГЕРБ.

 

 

„Мислим за много неща едновременно. Оставките и протестите разбира се са важна тема, но не са единствената”, категоричен бе той.

И допълни: „Нашата цел не е да изкараме мандата. Това е средство, през което ще можем да поемем икономическите удари, които ще дойдат есента и зимата. След изборите се надявам да има едно стабилно управление, което да прекара страната през икономическата криза”.

Сиди: Не е въпросът да сменяме министри, важно е да говорим за политики

Според Димитър Данчев настоящият парламент вече не се ползва с подкрепата на хората. „Протестите навън го показват. Единственото, което смятаме, че в момента е разумно е този парламент да се занимае с промените в Изборния кодекс и конкретно с  машинното гласуване, а след това да се върви към предсрочни избори”, каза той.

„Една от причината за смяната на министрите бяха внушенията, че те са свързани с ДПС и едва ли не ДПС управлява вместо ГЕРБ. Това не е така”, категоричен бе Тома Биков.

„С рокадите Борисов много ясно показва кой управлява и кой може да сменя министри. В крайна сметка той носи отговорността и той може да го прави”, допълни още депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.