Янек Миланов е в неизвестност от 20 дни

Продължава издирването на Янек Миланов от Дупница, който изчезна безследно преди 20 дни. За последно той е бил забелязан да се качва в колата на бившия бодигард на братя Галеви Васил Капланов, популярен с прозвището Каплата.

Въпросът "Къде е Янек Миланов?" продължава да бъде без отговор и след днешното претърсване в язовир „Дяково”. В него се включиха хора от полицията, от противопожарната служба, които с лодка обходиха водите на язовира - без следа обаче.

Няколко часа продължи огледът на язовира. До този момент се знаеше, че следите на Янек Миланов се губят в село Крайници. Не е ясно каква е оперативната информация, която е довела полицията до брега на водния обект. Според близките на Янек, обаче разследването закъснява. „В началото е имало един момент на изпуснати часове, в които е трябвало да се действа много по-ефективно и дори агресивно, могло е да се ползват кучета, могло е да се проведат много по-бързо и много по-ефективни разпити на свидетели и на човека, който последен е засечен от камерите да е с Янек”, коментира Десислава Панайотова, близка на изчезналия мъж.

МИСТЕРИЯ В ДУПНИЦА: 43-годишен мъж е в неизвестност 15-и ден

Язовирът, органите на полицията обходиха от всички страни. Местните хора и рибарите също се включиха, но без резултат.

В последните месеци на няколко пъти някой е сплашвал Янек Миланов. Неизвестни лица посягали на жилището и автомобила му, изпращали му и снимки от гробища. Миланов уведомил за това журналисти от Дупница, но помолил да не пишат нищо, за да не се пречи на евентуално разследване. „Той ми писа, и изпрати снимки, както и видео от нанесени щети, както на жилището му и на автомобила му. Когато ме информира, че срещу него се извършва нападение, аз го послушах и не написах статия, и сега имам едно такова усещане, че може би живота му е бил в моите ръце, а аз не съм направила нищо, за което много съжалявам и се надявам всичко с него да е наред”, сподели местната журналистка Даниела Методиева.

 За последно Янек Миланов е видян да се качва в автомобила на бившия гард на братя Галеви Васил Капланов. С него имали конфликт, а след срещата им, Миланов потъва в неизвестност. „Към този момент всички пътища водят точно към Капланов. Засега самият той не кометира случая”, обясни Даниела Методиева.

„Макар полицията и разследващите да не обявяват нищо официално, има достатъчно данни, ясно е в града, че има записи от камери, които са заснели Янек в колата на Капланов. Има достатъчно очевидци, с които той е споделил тази история от преди изчезването си”, допълни Десислава Панайотова.

Изчезналият мъж не е семеен. В издирването му активно участва неговия брат Марио, който е категоричен, че става дума за отвличане. „Според наблюденията и информацията, коуто имам, вярвам, че отвличането е било внимателно планирано. Искам да кажа на всички, че Янек е невероятен човек”, споделя във видеоклип братът на изчезналия.

43-годишният живее във Франция. В Дупница се е прибрал за кратка ваканция. От прокуратурата вече образуваха досъдебно производство за отвличане, до този момент обаче задържани лица няма.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.