Палатковите лагери обаче остават

42-рия ден на антиправителствени протести приключи без напрежение и изненадващи блокади. 

Малко след 18:30 ч. недоволните започнаха да се събират на традиционния си сборен пункт - фонтанът пред президентството. Районът продължава да е затворен за движение заради палатковия лагер. Другите два лагера, които остават и днес, са тези на кръстовището на Софийския университет и на "Орлов мост". 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Около 21:30 ч. протестиращите тръгнаха по жълтите павета. Крайната точка на шествието бе „Орлов мост”. И макар, че тази вечер недоволството премина спокойно, от „Отровното трио” обявиха, че на 2 септември подготвят „велико народно въстание”. Тогава се очаква официално да бъде внесен проектът за нова Конституция.

Фандъкова: Организаторите да заявят протестите и да спазват закона

Междувременно в столицата се проведе демонстрация в подкрепа на ромите, глухите и хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност. Представители на различни общности се събраха пред паметника на Съветската армия, за да покажат, че всички хора са равни, независимо от техния произход, религия или увреждания.

Снимка: Марина Малашева, NOVA

Предвождани от ромския оркестър „Карандикла” хората се отправиха на шествие в центъра на столицата. Крайната им точка беше Мостът на влюбените, където преди дни изложбата, посветена на глухите, ромите и хората с различна сексуалност, стана обект на вандализъм. 

Репортери: Ивомира Пехливанова, Марина Малашева 

Протестиращите блокираха майка с деца пред румънското посолство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Повдигнаха обвинение на мъжа, размахал пистолет на „Орлов мост”

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.