Пленителната синоптичка на NOVA пред Edna.bg

Преди да започнем да научаваме от нея прогнозата на времето по NOVA, Никол Станкулова трупа опит в още няколко телевизионни канала. Пътят ѝ в ефира на NOVA започва с предаването „На кафе“. Но Никол свиква с присъствието на камерата от малка, когато започва изявите си като модел. Класически красивата синоптичка споделя за Edna.bg предпочитанията в своя личен стил и как поддържа естествения си вид.

Макар че тенденциите за горещите месеци се сменят през годините, имаш ли си любими дрехи и аксесоари за този сезон, които никога няма да ти омръзнат?

- Аз съм класик – обичам вечномодерните неща, които не е необходимо да подменяш всяка година. Харесвам класическите шапки – винаги нося такава на летните си почивки. Имам и дрехи, които толкова обичам, че чувствам като част от кожата си – няколко такива летни рокли – свободни, от много лека материя.  

В началото на годината стартира предизвикателство в Instagram, в което призова последователите си да качат снимка, на която не използват филтри и козметични продукти. Някога било ли ти е трудно да харесваш себе си без грим, или естествената красота е нещо, което винаги си предпочитала?

- Винаги съм харесвала себе си с минимално количество грим, винаги съм имала обратния проблем – трудно се приемам с тежък, тъмен грим. Смятам, че човек трябва да живее в мир и баланс със себе си – независимо дали това е с, или без грим.

Като почти всеки модел вероятно си се сблъсквала със слухове относно корекции на безупречния си външен вид. Какво не искаш хората да подлагат на съмнение в него?

- Преди месеци качих своя снимка, на която съм на 16 години и всеки може да сравни с днес, смятам, че след нея няма нужда повече да влизам в полемики по този въпрос. Надявам се, че момичетата ще успеят да запазят някаква част от естествения си вид, за да не губят идентичността, това беше целта на предизвикателството ми.

Изолацията през пролетта се оказа малко или много стресова и за навиците, с които жените са свикнали да поддържат красотата си извън дома. Как се справи ти с тази ситуация и имаш ли си любими ритуали, с които се грижиш за себе си вкъщи?

- Аз съм от хората, които никак не са зависими от разкрасителни процедури – обикновено не смогвам дори да отида на маникюр, а фризьорът ми ме вижда два пъти в годината дори през обичайна обстановка. Единствените ритуали са да поддържам ноктите си винаги къси и чисти и да използвам безкомпромисна козметика за лицето си.

Свикнали сме да те виждаме на екран с класическа и елегантна визия. Различава ли се тя от тази, на която залагаш в ежедневието, и какво обикновено носиш в свободното си време?

- В ежедневието стилът ми на обличане е различен – удобните дрехи винаги са с предимство, особено откакто станах майка – дънки, фланелка и маратонки е облеклото, с което най-често мога да бъда забелязана през деня.

Правила ли си експерименти с външния си вид и каква е най-радикалната промяна, която някога си си позволявала?

- Аз съм доста консервативна в това отношение, опитвам се да променям поне прическата си, но това става против волята ми - боря се със себе си, просто не съм уверена достатъчно в това, че друга визия ще ми отива. Благородно завиждам на хората, които са по-решителни – винаги когато видя такъв човек, се вдъхновявам, но така и не стигам до решението аз да предприема промяната.

Знаем, че за да изглеждаме добре отвън, трябва да се чувстваме така и отвътре. Какви са твоите начини да се отпускаш и презаредиш с положителни емоции?

- За вътрешния си баланс и красота разчитам изцяло на семейството си – то ми дава увереност и спокойствие, които имат значителна роля за всяко мое действие в работата и ежедневието ми.

Преди почти две години стана майка на момиченце. На какво би искала да я научиш, за да се превърна в уверена жена?

- За момента тя е уверена в себе си, всички бели прави с такава решителност и увереност,  че не знам дали няма да имам обратния казус занапред...ха-ха.

Влияе ли времето навън на настроението ти и какво правиш, за да не се оставяш на облаците и дъжда?

- Времето никога не ме подтиква към лоши емоции - дъждът ми носи уют, а слънцето - свобода на сърцето и мечтите.

Кога се чувстваш най-красива?

- Когато съм се наспала и съм си починала. Сънят има основна роля за красотата отвън и отвътре.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.