Сексологът и експерт по връзките Кейт Тейлър разкри за благоприятния му ефект

Разкриха нови ползи от редовния секс, съобщава „Сън“. Сексологът и експерт по връзките Кейт Тейлър сподели, че сексът има благоприятен ефект върху здравето и психическото състояние на човек, предаде БГНЕС.

Папа Франциск: Сексът и добрата храна са божествени удоволствия

Позовавайки се на ново проучване, тя отбелязва, че хората, които правят секс поне три пъти седмично, имат по-силен имунитет. Освен това по време на секс тялото произвежда „хормони на радостта“, които повишават настроението - ендорфин, окситоцин и допамин. Тейлър отбелязва, че стабилният сексуален живот намалява риска от депресия.

Според сексолога проучването показва, че сексът може да облекчи безсънието и да подобри качеството и продължителността на съня. Също така редовното правене на любов укрепва мускулите на цялото тяло и помага за справяне с главоболието и други болки.

Хората с повече от 10 сексуални партньори - по-застрашени от рак

Тейлър подчертава, че активният сексуален живот намалява риска от смърт от рак на простатата и сърдечни заболявания, а също така понижава кръвното налягане.

Американски учени от Вашингтонския изследователски университет в Сейнт Луис доказаха, че сексуалната активност намалява риска от преждевременна смърт и вероятността от смърт от сърдечни заболявания с 21%.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си