Те влизат в сила официално от утре

Ето кои са мерките, които официално влизат в сила от утре във всички училища в страната.

Тържества за 15 септември - само за някои ученици (ВИДЕО)

Най-важните правила, които трябва да спазват учебните заведения, са за дезинфекция и дистанция. Всяко училище ще има отговорник, който да следи да няма струпване на деца в коридорите, както и учениците редовно да мият ръцете си и да слагат дезинфектант.

Ученици с вирусни симптоми – в отделна стая за изолация

 

НЕСТАНДАРТНИ МЕРКИ: В пловдивско училище децата ще влизат в клас през прозорците (ВИДЕО)

Маските няма да са задължителни за децата в класната стая, а само при излизане от нея. Учителите, които преподават на повече от един клас обаче ще трябва да са с маски или шлемове дори в час.

Вълчев: Учителите да носят маски или шлемове в училище

 

Препоръката на МОН е и максимално да се ограничи контактът между отделните класове. За целта повечето училища са направили график, според който учениците ще започват часовете си в различно време и съответно ще се разминават междучасията им.

В случай на дете със симтом на COVID-19, то незабавно трябва да се отдели от останалите в специално помещение, а родителите му да дойдат да го приберат. При положителна проба на ученик или учител целият клас минава под карантина за две седмици и ще учи дистанционно.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.