Френското правителство обмисля и нови мерки срещу разпространението на заразата

Париж вероятно ще обяви най-високо ниво на опасност от коронавирус.

Френското правителство обмисля и нови мерки срещу разпространението на заразата. Те могат да бъдат въведени още в понеделник, ако броят на заразените не намалее през следващите два дни.

Обмисля се във френската столица да бъдат затворени баровете и ресторантите - ограничение, вече наложено в Марсилия. Страната регистрира 14 000 нови случая на COVD -19 за последните 24 часа и 63 починали.

COVID-19: От понеделник баровете в Париж може пак да не работят

„Класификацията „зона на най-високо ниво на опасност” означава, че жителите на Париж и предградията му ще трябва да намалят социалните контакти драстично, във всеки случай по-малко от сега. Няма да има семейни събирания, няма да има партита”, обясни Оливие Веран, министър на здравеопазването на Франция.  

В Испания точно в 22:00 часа тази вечер Мадрид и няколко близки градове бяха поставени под частична блокада заради голям брой заразени. Забраняват се несъществените пътувания между регионите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.