Това твърдят специалисти от университета в Бат във Великобритания

Специалисти от университета в Бат, Великобритания, са установили, че сутрешната чаша кафе крие опасности за здравето ни, тъй като нарушава метаболизма, пише германският сайт Фокус.

Защо кафето на гладно е опасно?

Екипът на проф. Х.Смит изследвал кръвта на 29 доброволци, за да установи връзката между нивата на инсулина и употребата на кафе. Учените констатирали, че сутрешната чашка може да доведе до нарушаване на метаболизма.

Филмите, издигнали кафето на пиедестал (ГАЛЕРИЯ)

На участниците в експеримента след кратък сън било предлагано кафе със захар, чиято калоричност се равнявала на обикновена закуска. След това ги будили за няколко минути на всеки час и им предлагали черно кафе, а след това сладка напитка. В края на експеримента било установено, че лошият сън и употребата на кафе влияят негативно на нивата на кръвната захар, която се повишила с 50 процента.

Кофеинът е вреден за бременните

По мнение на учените това е свързано с неспособността на организма да усвоява глюкозата веднага след пробуждане. Специалистите препоръчват кафето да не се пие на гладно, а по време или след закуска. Това би понижило рисковете за здравето ни. 

Кафето намалява риска от рак, смятат учени

Учени дават рецепта за най-здравословното кафе

Кофеинът помага за логическото мислене, но не и на творчеството

Кажете сбогом на тези 8 сутрешни навика

Кафе, изплюто от прилеп, е хит в Мадагаскар (ВИДЕО)

Четири чаши кафе на ден помагат за отслабване

Коя храна разбужда по-добре от кафето

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.