Трагедията се е разиграла в София

Тежък инцидент на строителен обект в София. Един човек е загинал, а четирима са в тежко състояние след инцидент.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Трагедията се е разиграла край пазара „Димитър Петков”. Работниците са били затрупани от арматура.

Към мястото веднага са изпратени четири линейки, които пристигнали за 3-4 минути. Кран повдигна падналата арматура, за да бъдат извадени затрупаните хора. Те са откарани в три болници. 

Започва проверка дали са спазени изискванията за безопасност.

Двама работници загинаха на строеж в София (СНИМКИ)

На място пристигна и зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов. Той потвърди, че работниците са връзвали арматура и тя е паднала върху тях.

Малко след един по обед на пазара "Димитър Петков" чуват писъци от отсрещния строеж. Виковете идват, секунди след като се чува страшен тътен.

Под железата се оказват петима работници. Единият от затрупаните  умира на място. Останалите са извадени живи. 

 

 

„След изместване на жлезата са извадени хората”, потвърди комисар Владимиров Димитров, „Пожарна безопасност”.

Пострадалите са откарани в 3 лечебни заведения.  От болниците заявиха за NOVA, че всички приети са в тежко състояние.

„Всичко, което трябваше да се направи за хората, е направено. Информирани са кметът, главният архитект, всички”, обясни Златанов.

"С първото действие - оглед на местропроизшествието, е образувано досъдебно производство. Освен огледа, са иззети и документи намерени на място. Разпитани са до този момент 20 свидетеля", обясни Илиана Кирилова.

 

 

Екип на NOVA се свърза с фирмата-строител, откъдето заявиха, че за поставянето на арматурата не отговарят те, а подизпълнител. От строителния надзор на обекта пък заявиха за NOVA, че според тях причината за инцидента е неспазване на трудовата дисциплина.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.