Президентът с дълго видео, медии в САЩ го отрязаха

Доналд Тръмп разпространи дълго видеообръщение, в което отново говори за измами на изборите в Съединените щати.  Президентът качи видеото във Facebook и го определи като "една от най-важните речи, които съм държал".

Основен съюзник на Тръмп не го подкрепи

В продължение на 46 минути Тръмп обяснява, че е невъзможно да е загубил изборите от Джо Байдън. Той поиска Върховния съд на Съединените щати да отмени резултата.  Тръмп показа графики, които доказвали манипулации. Според наблюдатели това са данни, които вече са били проверени от изборните комисии и съда и в тях няма нищо нередно.

 

 

"Вече имаме доказателствата. Много са убедителни. Много хора в медиите и дори съдии също го знаят. Но засега отказват да го приемат. Знаят, че е истина. Знаят, че аз спечелих изборите, но отказват да го кажат. Страната се нуждае от някой, който да каже, че победителят съм аз”, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Аризона потвърди победата на Байдън в щата

Някои от телевизиите в Съединените щати не излъчиха видеото. Вместо това казаха на публиката, че то е лъжливо и манипулативно и затова няма да го пуснат.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.