Според президента трябва да се въоръжим с търпение, спокойствие и разум

„Преди година, септември, свиках спешно консултативно съвещание с представителите на правителството, където настоях да се разработи национална рамкова позиция, където ясно да се поставят нашите условия и червени линии. Продължавам да отстоявам това“. Така президентът Румен Радев отговори на въпрос за това дали България трябва да отстоява позицията си по македонския въпрос или да отстъпи, предаде БГНЕС.

Без резултат в отношенията Скопие-София

Радев заяви, че година след подписването на договора за добросъседство той е поискал да се подпише нов анекс, защото е нямало напредък по темата. Той поясни, че сега е необходимо да изчакаме да стихнат емоциите и да се въоръжим с търпение, спокойствие и разум.

ДОБРОСЪСЕДСТВО: Спазва ли договора Северна Македония?

„Нашите братя от Република Северна Македония трябва да бъдат членове на ЕС, но това трябва да бъде един устойчив процес, където изкореняването на антибългарската реторика, на езика на омразата, където обективното признание на историческата истина трябва да станат необратим процес. И тук България трябва категорично да отстоява своите права“, настоя държавният глава. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.