Това съобщиха от Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в международната онлайн конференция „Овластяване на младите хора с интелектуални затруднения чрез спорт – правата на децата в спорта“. Това съобщиха от Министерство на младежта и спорта.

Конференцията е организирана от „Спешъл Олимпикс България“ по случай Международния ден на човешките права – 10 декември. „За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод Международния ден на човешките права. Радостен съм, че Министерството на младежта и спорта е партньор на „Спешъл Олимпикс България“ в организацията на този сериозен форум“, каза министър Кралев по време на откриването на конференцията.

Министър Кралев награди медалистиките от Европейското първенство по художествена гимнастика

Министър Кралев поздрави „Спешъл Олимпикс България“ за неуморния труд, който полагат и посочи постиженията на спортистите като доказателство за това. Той запозна присъстващите на конференцията с редица програми, по които работи ММС за развитие на активна физическа дейност. Сред тях са програмите: „Програма за развитие на спорта за хората с увреждания“, „Спорт за деца в риск“ и „Спорт за деца в свободното време“ и други.

Спортният министър обърна внимание на „Програма за развитие на спорта за хората с увреждания”, по която ММС финансира проекти за адаптирани спортни дейности и участие в национални и международни състезания на хора с увреждания и интелектуални затруднения. Целта на Програмата е да се преодолее социалната изолация с акцент към децата и младежите.

Инж. Храбър Натов, председател на „Спешъл Олимпикс България“ благодари на министър Кралев и на Министерството на младежта и спорта за подкрепата при провеждането на едни от малкото демонстративни мачове в рамките на европейската футболна седмица на „Спешъл Олимпикс България“ през 2020 г.

Министър Красен Кралев пред Silentbet : Имаме силно поколение от млади футболисти

„Тази година постави редица предизвикателства пред развитието на „Спешъл Олипикс“ в целия свят. Въпреки трудностите нашите кампании продължиха, съобразени с новите пандемични условия и възприеха редица дигитални инструменти“, каза инж. Натов.

Виктор Христов, представител на атлетите и член на УС на „Спешъл Олимпикс България“ благодари от името на всички атлети в организацията на министър Кралев и ММС за предоставената им възможност да практикуват любимите си спортни дейности.

В конференцията взеха участие още д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България, Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община, д-р Елеонора Лилова, председател на Държавна агенция за закрила на детето и други.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.