Тя е била в болница 14 дни

„Още се възстановявам от вируса. Оказа се, че лечението е доста продължително. Заболя ме гърлото, имах температура и кашлица. Това бяха първите симптоми при мен. Около седмица се лекувах вкъщи, но състоянието ми се влоши и се наложи да вляза в болница“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ журналистът и експерт по публична комуникация Цветелина Узунова.

Стенли за битката с COVID-19: Почти не можех да говоря

Тя добавя, че е имала много силна отпадналост и кашлица. Прекарала в болницата 14 дни.

„За съжаление нещата не се случват бързо. Това което видях в болницата са едни всеотдайни хора, които се грижат с огромна любов към всички пациенти. Смятам, че лекарите са героите на 2020 г.“, казва тя.

Добавя, че не е загубила обонянието си, нямала е и болки в тялото и главоболие.

„Лекарите имат протокол. Той бива съобразен със обстоятелствата при конкретните пациенти. Заболяването обаче се развива много непредсказуемо. Това поставя лекарите на огромно изпитание“, казва Узунова.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.