Д-р Диана Христова представи книгата си в рими "Приказка за алергените"

"Кожно-алергичното тестуване представлява поредица от убождания с малки иглички, но за детето това са само убождания. Щом децата се убедят, че манипулацията не е болезнена, продължаваме с усмивка". Това заяви алергологът д-р Диана Христова в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS.

"Страхът от иглата и болката е проблем, тестуването не е болезнено. От 3 до 10% от хората по света страдат от алергии. Идеята на профилактиката е да хванем болестите в техния зародиш и да ги предотвратим", обясни специалистът.

Родените през есента деца са по-податливи на алергии

"Всяка една субстанция, която ни заобикаля, може да причини алергии. Напролет се появяват полените, зимата – зимни алергии. Човек с алергия към нещо е по-вероятно да прояви и друга алергия. Важното е да профилактираме тези състояния. Алергичните деца страдат по-често от респираторни заболявания", коментира д-р Христова.

Какво разказа за опита си като доброволец в COVID-отделение и какво съдържа нейната книга "Приказка за алергени" гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.