Сред тях е и огромна коледна елха

Празниците не са това, което бяха. Сладкар от Палестина се опита да върне празничния Коледен дух със специални торти.

Коледата тази година беше посрещната от християните в Газа у дома в тесен семеен кръг. За повдигане на духа сладкар реши да направи специални празнични торти. Сред тях е и огромна коледна елха.

"Тази година избрах тортите да са с форми на коледно дърво, образа на Дядо Коледа, както и подаръци и снежни човеци", разказва сладкарят Ал–Бата.

Торти с форма на тоалетна хартия - хит във Финландия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сладките изкушения поставени на витрината на магазина му се превърнаха в истински фурор. Десетки хора дари помолиха да си направят селфита с тях.  Православните християни в Газа посрещнаха коледа на 7-ми януари. Специални торти за новогодишната нощ също се радват на голям брой поръчки. 

Празненствата отново в домашни условия ще се състоят следващата седмица. Ограниченията са заради пандемията от коронавирус. Тази година са забранени дори посещенията във Витлеем. Целта е да се ограничи разпространението на COVID-19. Според данните на здравните власти в страната са регистрирани 43 хиляди 134 случая на Ковид-19, сред които 404 починали от коварното заболяване.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.