Те ще помагат с представянето на призовете, връчването на статуетките на победителите и изпращането им от сцената

Дъщерята и синът на известния режисьор Спайк Лий бяха избрани за посланици на наградите "Златен глобус", предаде Асошиейтед прес.

Като такива те ще асистират на 78-мата наградна церемония през февруари, съобщи Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда отличията.

Двадесет и шест годишната Сачъл и 23-годишният Джаксън са първите цветнокожи брат и сестра в тази роля. Джаксън е първият чернокож посланик от мъжки пол.

Сачъл и Джаксън приписват своята зрялост на родителите си Спайк Лий и филмовата и телевизионна продуцентка Тоня Люис Лий.

"Като креативен мечтател, баща ми научи Сачъл и мен колко е важно забавлението като културен катализатор на промяната", споделя Джаксън Лий.

Отложиха церемонията за наградите "Златен глобус" за февруари 2021 г.

За посланик на наградите "Златен глобус" по традиция се избира дете на знаменитост. Задачата му е да помага с представянето на призовете, връчването на статуетките на победителите и изпращането им от сцената.

През предишните години посланици на отличията бяха синовете на актьора Пиърс Броснан - Дилън и Парис, дъщерята на Идрис Елба - Исан, дъщерята на Дуейн "Скалата" Джонсън - Симон Гарсия, припомня агенцията.

Наградите "Златен глобус", отдаващи почит към постижения в киното и телевизията, ще бъдат раздадени на 28 февруари в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.