Той изрази задоволство, че плейофната фаза на първенството ще бъде с ВАР

Собственикът на „Лудогорец” и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев коментира взетите решения на проведеното заседание днес. Той изказа задоволството си от това, че плейофната фаза на първенството ще бъде с ВАР, което, по думите му, ще намали грешките на съдиите, пише Gong.bg.

Бизнесменът коментира и новия национален селекционер Ясен Петров, като сподели, че не се намесва в избора за треньор. „След като сме го избрали, се надяваме на по-добри мачове. Да се надяваме, че ще се справи и му пожелавам успех. Не познавам добре работата му, отзивите за нея обаче са добри”, коментира Домусчиев.

ОФИЦИАЛНО: Националният ни отбор по футбол с нов селекционер

Той обърна внимание и на подрастващото поколение в България, като заяви, че „Лудогорец” е създал най-добрите условия за подготовка на талантите. Смята, че школите трябва да създават качествени футболисти. 

„Материалът трябва да се създава, с школата на „Лудогорец” опитвам да създавам най-добрите условия за децата. Надявам се, че и други школи ще продължат да инвестират”, добави той.

Домусчиев: Ще има ВАР в България

 

 

Домусчиев обясни, че смяната на съдийския шеф е била гласувана единодушно и добави, че съдийството има нужда от развитие.

„Одобрихме договора за ВАР, който ще бъде подписан през следващите няколко дни, и плейофите ще са с ВАР. Обучението върви успешно, оборудването и подготовката на съдиите ще бъдат налице. Направихме нещо добро за развитието на българския футбол и на съдийството. Ще намалеят и грешките и ще бъде от полза. Така, ще има много по-малко какво да се пише и коментира относно фаталните за изхода на мача съдийски грешки”, каза още той.

Относно представянето на „Лудогорец” Домусчиев обясни, че неслучайно треньорите са били сменени. „Ние си признахме, че не сме доволни от резултатите и очакванията за играта на „Лудогорец” не са такива”, обясни той, като уточни, че работят и вярват в това, което правят.

Домусчиев: С брат ми ще продължим с инвестициите в спорта

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.