Сънародничката ни работи в най-голямата болница в Солун

Петя Димова е името на един от първите ваксинирани жители на Солун. Българката работи в най-голямата болница в града. Първата доза й била поставена на 4 януари. Втората предстои да бъде на 26.

Кунчев: Някои области започват втора фаза на ваксинирането (ВИДЕО)

Лека болка на мястото на поставянето и силна надежда, че началото на края, наречен COVID-19, наближава. Така сънародничката ни описва усещането от поставянето на ваксината.

„В началото усещах някаква лека болка на мястото на убождането при поставянето на ваксината и след това нищо. Абсолютно нищо. В деня, в който ме ваксинираха, работих“, разказва Петя Димова - Калогера.

Омъжена за грък, вече 26 години Петя живее в Солун. Работи в почистваща фирма. С началото на пандемията обаче работните й задължения разко поемат в друга посока.

„Поради липса на персонал ме прехвърлиха в университетската болница в Солун. И от началото на пандемията съм в постоянен контакт с COVID-19“, казва Петя.

Задължениета на Петя и колегите й са да извършват постоянна дезинфекция - на нощните шкафчета, леглата, повърхностите и дори стените.

Пристигна новата пратка с ваксината на Pfizer (ВИДЕО)

С времето Петя се научава да се пази - как правилно да поставя и след това да сваля предпазното си облекло. Стриктно следва и съветите на медицинските сестри. Въпреки всичко обаче, когато ваксината пристига, не се поколебава да поиска да й бъде поставена.

„Имам две деца и двама внука. Не искам да бъда опасна за децата си. Персоналът на болницата е около 2000 души. Много малка част от тях не са ваксинирани. Мерките в момента не са облекчени. Магазините все още остават затворени“, добавя Петя.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.