Вижте къде

Турски митничари направиха изненадващо откритие в автомобил, влизащ в страната от Сирия, съобщава Ройтерс. Зад предните фарове на колата те открили…. овце.

Най-многодетните семейства в животинския свят (ГАЛЕРИЯ)

Служителите на ГКПП „Акчакале”, който свързва сирийския град Тел Абиад с турския Шанлъурфа, спрели колата за рутинна проверка. Когато отстранили предните фарове, от пролуките глави подали две овце. Животните били все още живи, но с облепени с тиксо муцуни и крака. При проверка вътре в купето митничарите открили още няколко овце – вързани и скрити под седалките.

Мъж щурмува с оръжие приют за животни, търсел котката си

Контрабандата на добитък от Сирия към Турция е доста честа практика в региона. Причината -  значителната разлика в цената на животните между двете страни. Обикновено военни патрули по границата връщат стада с добитък при опит да бъдат вкарани на турска територия.

Този път обаче контрабандистите са предпочели по-необичаен метод за превозване на животните, заявиха от Митническата служба в Турция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си